10 mau noho maʻamau e lanakila ai ka honua

Ua nīnau kekahi i kahi mea hoʻolālā hale: ʻo wai ka mea āu e hoʻololi ai inā makemake ʻoe e hoʻololi i ka lewa o ka lumi ma ka hoʻololi ʻana i hoʻokahi mea lako?Pane ka mea hoʻolālā: nā noho

Panton Chair,1960

Mea hoʻolālā |Verner Panton

ʻO ka Panton Chair ka hoʻolālā kaulana loa o Verner Panton, ka mea hoʻolālā Denemaka koʻikoʻi, makemake e hoʻokolohua me nā kala a me nā mea.Hoʻoulu ʻia e nā bākeke plastik i hoʻopaʻa ʻia, ʻo kēia noho Denemaka, i hana ʻia i ka makahiki 1960, ʻo ia ka noho plastik mua o ka honua i hana ʻia i hoʻokahi ʻāpana.Mai ka hāpai ʻana, ka hoʻolālā, ka noiʻi a me ka hoʻomohala ʻana, a hiki i ka hana nui, iakokoke i 12 makahiki, kipi loa.

szgdf (1)
szgdf (2)

ʻO ka nui o Panton aia ma luna o ka manaʻo o ia e hoʻohana i nā ʻano o nā mea plastic, ʻo ia ka elastic a malleable.No laila, ʻaʻole pono e hui pū ʻia ka noho Panton e like me nā noho ʻē aʻe, a ʻo ka noho holoʻokoʻa he ʻāpana wale nō, ua hana ʻia nā mea a pau me ka mea like.He hōʻailona hoʻi kēia ua komo ka hoʻolālā o ka noho i kahi pae hou.ʻO nā waihoʻoluʻu momona a me ka hoʻolālā ʻano streamline nani e nānā maʻalahi ka noho holoʻokoʻa akā ʻaʻole maʻalahi, no laila, ʻo ka noho Panton ka inoa o "ka noho hoʻokahi sexy loa i ka honua".

szgdf (3)
szgdf (4)

Loaʻa i ka noho Panton kahi hiʻohiʻona a me ke ʻano lokomaikaʻi, a me ke ʻano o ka maʻalahi a me ka laina kūpono o ka nani, ʻo kona ʻano ʻoluʻolu a nani hoʻi e pili pono i ke kino kanaka, ua lilo kēia mau mea i mea kūleʻa i ka mōʻaukala o nā lako hana hou.

szgdf (5)
szgdf (6)
szgdf (7)

Hoʻolaʻa ʻia i ka hoʻokūkū ʻana i ka moʻomeheu, ʻeli mau ʻo Panton i nā mea hou a me nā ʻenehana.ʻO nā hana a Mr. Panton he waiwai i nā waihoʻoluʻu, nā hiʻohiʻona maikaʻi a piha i ka manaʻo o ka futurism, a loaʻa i kahi ʻike mamao loa i ka noʻonoʻo, ke ʻano a me ka noi kala.No laila, ua ʻike ʻia ʻo ia ʻo "ka mea hoʻolālā hana ʻoi loa i ke kenekulia 20".

BomboSmea paahana

Mea hoʻolālā |Stefano Giovannoni

Wahi a kekahi poʻe, ʻo ka hoʻolālā ʻana o Giovannoni he ʻano hoʻokalakupua, aia kāna mau hoʻolālā ma ka honua holoʻokoʻa, hiki ke ʻike ʻia ma nā wahi a pau, a ke komo nei, hoʻololi i ke ola o nā kānaka, no laila, ua ʻike ʻia ʻo ia ʻo "Italian national treasure designer".

szgdf (8)
szgdf (9)

ʻO Bombo Chair kekahi o kāna mau hana kaulana loa, no laila ua kope ʻia ma ka honua holoʻokoʻa.ʻO nā laina dynamic a poepoe, ke ʻano o ke aniani cocktail, nā hiʻohiʻona hiʻohiʻona he mau mea hoʻomanaʻo hou i ka noʻonoʻo o ka poʻe.Hoʻomaʻamaʻa ʻo Stefano Giovannoni i kāna kumu hoʻolālā ponoʻī: "ʻo nā huahana nā mea hoʻomanaʻo o nā manaʻo a me ke ola".

Manaʻo ʻo Giovannoni e pili ana ka hoʻolālā maoli i ka puʻuwai, pono e hōʻike i nā manaʻo, hoʻomanaʻo i nā hoʻomanaʻo a hāʻawi i nā mea kupanaha i nā poʻe.Pono ka mea hoʻolālā e hōʻike i kona honua ʻuhane ma o kāna mau hana, a ua hoʻāʻo wau e kamaʻilio me kēia ao ma o kaʻu mau hoʻolālā.

szgdf (10)
szgdf (11)

"ʻO nā makemake a me nā koi o nā mea kūʻai aku nā mākua o kā mākou hoʻolālā hoʻolālā".

"ʻAʻole koʻu waiwai e hāʻawi wale i ka honua i kahi noho maikaʻi a i ʻole kahi kīʻaha huaʻai kupaianaha, akā hāʻawi i nā mea kūʻai aku i ka ʻai ʻana i ke ola ma luna o kahi noho nui."

—— Giovannoni

Noho Luna o Barcelona, ​​1929

Mea hoʻolālā |Mies van der Rohe

Ua hana ʻia e ka mea hoʻolālā Kelemania ʻo Mies van der Rohe.ʻO Mies van der Rohe ke kolu o ka pelekikena o ka Bauhaus, a ʻo ka ʻōlelo kaulana i loko o nā pōʻai hoʻolālā "Less is more" i ʻōlelo ʻia e ia.

Hōʻike maopopo kēia noho nui i kahi kūlana hanohano a hanohano.ʻO ka Hale Hōʻikeʻike Kelemania ma ka World Expo ʻo ia ka hana ʻelele a Mies, akā ma muli o ka manaʻo hoʻolālā kū hoʻokahi o ka hale, ʻaʻohe mea kūpono e hoʻohālikelike ai, no laila, pono ʻo ia e hoʻolālā kūikawā i ka noho o Barcelona e hoʻokipa ai i ka Mōʻī a me ka Mōʻīwahine.

szgdf (12)
szgdf (13)

Kākoʻo ʻia ʻo ia e ke kiʻi kila kuhili ʻole i kea, a ʻelua mau ʻili ʻili ʻāpana ʻehā ma ka ʻili o ka noho (cushion) a me ke kua.ʻO ka hoʻolālā ʻana o kēia noho ʻo Barcelona i hoʻokumu i kahi manaʻo i kēlā manawa, a ua like kona kūlana me kahi huahana hoʻohua.

No ka mea ua hoʻolālā ʻia no ka ʻohana Royal, maikaʻi loa ka pae hōʻoluʻolu.ʻO ka lattice cushion ʻili maoli i hana kūikawā ʻia me ka ʻili kao lima i uhi ʻia ma kahi ʻōpala kiʻekiʻe, kahi e hana ai i kahi ʻokoʻa ikaika e hoʻohālikelike ʻia me ka ʻāpana wāwae o ka noho, a hoʻolilo i ka noho ʻo Barcelona i mea hanohano a nani a lilo i hōʻailona o ke kūlana. a me ka hanohano.No laila, ua ʻike ʻia ʻo Rolex a me Rolls-Royce ma waena o nā noho i ke kenekulia 20.

szgdf (15)
szgdf (14)

Louis Ghost Chair, 2002

Mea hoʻolālā |Phillippe Starck

szgdf (16)

ʻO Philippe Starck, ka mea i hoʻomaka i ka hoʻolālā ʻana no ka loko o nā hale pō o Parisa, a ua lilo i mea kaulana no nā lako a me nā mea hoʻonaninani i hana ʻia me ka plastic maʻemaʻe i kapa ʻia ʻo Lucite.

szgdf (17)
szgdf (18)

ʻO ka hui pū ʻana o kēia ʻano maʻamau a me nā mea alohilohi hou e hiki ai i ka noho ʻuhane ke hoʻohui ʻia i kekahi ʻano hoʻolālā, e like me ka pyramid kristal i mua o ka Louvre, e haʻi ana i ka mōʻaukala a e hoʻomālamalama i ka mālamalama o kēia au.

szgdf (19)
szgdf (20)
szgdf (21)

I Pepeluali 2018, ua lilo ka Louis Ghost Chair i "Queen's Chair" o Elizabeth II o United Kingdom ma London Fashion Week.

Noho Luna daimana, 1952

Mea hoʻolālā |Harry Bertoia

Ua hana ʻia e ka mea kālai kiʻi ʻo Harry Bertoia, ua kaulana ʻo ia ʻo Diamond Chair.A ʻaʻole wale ia e like me ke daimana, akā, e like me ke daimana e hiki ai i ka hoʻokō ʻana i ka "hoʻokahi noho mau loa", ua lilo ia i mea kūʻai maikaʻi loa i ka hapa o ke kenekulia i hala, ʻaʻole i hala.No laila, ʻike nui ʻia ʻo ia ʻo "ke kiʻi nani" e nā kānaka.

szgdf (22)
szgdf (23)
szgdf (24)
szgdf (25)
szgdf (26)
szgdf (27)
szgdf (28)

ke kaʻina hana kiʻi o ka noho Diamond

ʻO ke ʻano he ʻano kūlohelohe a maʻalahi hoʻi, akā paʻakikī loa ka hana.Hoʻopili ʻia kēlā me kēia metala me ka lima, a laila hoʻopaʻa ʻia kēlā me kēia i hiki i nā hopena o ka maʻalahi a me ka paʻa.

szgdf (29)

No nā mea ʻohi he nui i makemake iā ia, ʻaʻole he noho wale ka Diamond Chair, akā he mea hoʻonani hoʻi i ka home.Hoʻopili ʻia ia mai kahi metala mesh, a he manaʻo ikaika o ke kiʻi.Hana ʻia ka hollow design e like me ka ea a hoʻohui maikaʻi ʻia i loko o ke ākea.He hana kiʻi maikaʻi loa ia.

Eames Lounge Chair a me Ottoman, 1956

Mea hoʻolālā |Charles Eames

Ua hoʻokumu ʻia ka noho hoʻomaha ʻo Eames mai ka noiʻi ʻana i ka plywood i hoʻoheheʻe ʻia e nā kāne Eames, a no ka hoʻokō ʻana i ka makemake maʻamau o nā noho hoʻomaha kiʻekiʻe i loko o ka lumi noho o nā kānaka.

szgdf (30)
szgdf (33)
szgdf (31)
szgdf (32)

Ua helu ʻia ka noho hoʻokipa ʻo Eames i loko o kekahi o nā mea hoʻolālā maikaʻi loa ma ka honua i ka makahiki 2003, a ma ICFF i ka makahiki 2006, ʻo ia hoʻi kahi huahana hoʻohiwahiwa a ʻālohilohi, a lanakila i ka Academy Award a lilo i makana lā hānau o ka luna kiʻiʻoniʻoni kaulana ʻo Billy Wilder. .ʻO ia hoʻi ka noho aliʻi home o kā mākou superstar home ʻo Jay Chou, a he mea lako hoʻi ia i loko o ka hale o ke kāne aupuni ʻo Wang Sicong.

ʻO ka Papa Lehulehu, 1954

Mea hoʻolālā |Sori Yanagi

Ua hoʻolālā ʻia ka Butterfly Stool e ka haku hoʻolālā hana ʻenehana Iapana ʻo Sori Yanagi i ka makahiki 1956.

ʻO kēia hoʻolālā kekahi o nā hana holomua a Sori Yanagi.He hōʻailona ia o nā huahana ʻenehana hou o Iapana, akā he hoʻolālā hoʻohālike no ka hoʻohui ʻana o ka moʻomeheu Hikina a me ke Komohana.

ʻO kahi moena Butterfly e hōʻike ana iā Iapana.Mai kona hoʻokuʻu ʻia ʻana i ka makahiki 1956, ua mahalo nui ʻia ma Iapana a me nā ʻāina ʻē, a he hōʻiliʻili mau ia e MOMA ma New York a me ka Center Pompidou ma Paris.

szgdf (34)
szgdf (35)

Ua hui ʻo Mr. Sori me Mr. Kanzaburo ma kahi keʻena hana lāʻau ma Sendai i kēlā manawa a hoʻomaka ʻo ia e noiʻi i ka plywood molding.ʻO kēia wahi ka mea mua o ka hana lāʻau ʻo Tiantong.

Hoʻohui ka mea hoʻolālā i ka hana hana a me ka hana lima kuʻuna i loko o kēia Plywood Butterfly Stool, he mea kū hoʻokahi.ʻAʻole ia e hoʻohana i ke ʻano o ke komohana, a ʻo ka manaʻo nui i ka lāʻau e hōʻike ana i ka makemake o Iapana kahiko i nā mea kūlohelohe.

I ka makahiki 1957, ua lanakila ʻo Butterfly stool i ka makana "Golden Compass" kaulana ma Milan Triennial Design Competition, ʻo ia ka hoʻolālā huahana ʻenehana mua loa o Iapana ma ke kahua hoʻolālā honua.

Ua hoʻolauna ʻo Tiantong woodworking i ka ʻenehana hoʻoheheʻe ʻana i ka plywood e ʻoki i ka lāʻau i ʻāpana lahilahi.ʻO ka ʻenehana o ka wili ʻana i nā mea paahana a me ka hoʻokumu ʻana i ka wela, he ʻenehana ʻoihana kiʻekiʻe loa ia i kēlā manawa, kahi i hoʻomaikaʻi nui ai i nā ʻano o ka lāʻau a me ka hoʻomohala ʻana i nā ʻano mea lako.

szgdf (36)
szgdf (37)

Hoʻopaʻa ʻia e nā hui ʻekolu o ka bracket bracket, a me ke ʻano nani a me ka maʻalahi e hōʻike ana i ka Oriental minimalist aesthetics incisively a vividly, a hāʻawi i ka hopena o ka māmā, nani a me ka chic e like me ka butterfly, ka mea e uhaʻi i ka ʻōnaehana hana hale kūʻai mua.

3-Legged Shell Chair, 1963

Mea hoʻolālā |Hans J·Wegner

Ua ʻōlelo ʻo Wegner: "Ua lawa ka hoʻolālā ʻana i hoʻokahi noho maikaʻi i ke ola o kekahi ... akā paʻakikī loa ia".Akā ʻo kāna koi ʻana i ka hana ʻana i kahi noho kūpono i alakaʻi iā ia e hāʻawi i kona ola holoʻokoʻa i ka hoʻolālā ʻana i nā noho a hōʻiliʻili ʻoi aku ma mua o 500 mau hana.

szgdf (38)

ʻO kēia mau ʻano 2 e uhaki ana i ka lula ma o ka wehe ʻana i nā lima lima a me ka hoʻonui ʻana i ka ʻili o ka noho e hāʻawi i kahi ākea ākea no nā ʻano noho ʻoluʻolu.ʻO nā ʻaoʻao liʻiliʻi liʻiliʻi ʻelua e apo nui ʻia i ka poʻe i loko o ia mea a hāʻawi i nā kānaka i ka manaʻo palekana nui ma ka puʻuwai.

ʻAʻole hiki kēia noho Shell maʻamau i ka pō.I ka wā i hōʻike ʻia ai ma ka Copenhagen Furniture Fair i ka makahiki 1963, ua loaʻa iā ia nā loiloi maikaʻi akā ʻaʻohe kauoha kūʻai no ka mea ua hoʻopau ʻia ka hana ma hope o ka hōʻike.A hiki i ka makahiki 1997, me ka holomua o ka ʻenehana, hiki i nā hale hana hou a me nā ʻenehana hou ke hoʻomalu maikaʻi i ke kumukūʻai hana, ua ʻike hou ʻia kēia noho Shell i nā maka o nā kānaka, a ua lanakila ʻo ia i nā makana hoʻolālā a me nā mea kūʻai aku.

szgdf (39)
szgdf (40)
szgdf (41)

ʻO kēia huahana i hoʻolālā ʻia e Wegner nāna i hoʻohana i nā pono o ka plywood a hiki i ka hopena, hoʻohana wale i ʻekolu ʻāpana, no laila, ua kapa ʻia ʻo ia "ʻekolu-legged shell chair".ʻO ka hana ʻana o ka lāʻau ma ka hoʻoheheʻe ʻana i ka mahu e hāʻawi i ka noho i kahi pihi nani e like me ka minoʻaka.

Ua kapa ʻia ka noho puʻupuʻu ʻekolu wāwae ʻo "Smile Chair" ma muli o kona ʻili ʻili nani, e like me ka minoʻaka pumehana.Hōʻike ʻia kona helehelena ʻakaʻaka i kahi hopena curved ʻekolu-dimensional, e like me ka ʻēheu māmā a paheʻe e kau ana i ka lewa.Loaʻa nā waihoʻoluʻu maikaʻi o kēia noho pūpū, a ʻo kona mau pihi nani e hana ia 360 ° me nā kihi make ʻole.

Egg Chair, 1958

Mea hoʻolālā |ʻO Arne Jacobsen

ʻO kēia noho Egg, ka mea i ʻike pinepine ʻia ma nā wahi leʻaleʻa like ʻole, ʻo ia ka haku o ka haku hoʻolālā hale Denemaka - Jacobsen.Hoʻoulu ʻia kēia noho Egg e ka noho kōpū, akā ʻaʻole ikaika ka ikaika o ka ʻōwili e like me ka noho ʻōpū a ʻoi aku ka ākea.

Hana ʻia i ka makahiki 1958 no ka lobby a me ka wahi hoʻokipa o ka Royal Hotel ma Copenhagen, ʻo kēia noho Egg he hana ʻelele o ka hoʻolālā hale ʻo Denemaka i kēia manawa.E like me ka noho ʻōpū, ʻo kēia noho Egg he noho kūpono no ka hoʻomaha.A he nani loa a nani hoʻi i ka wā e hoʻohana ʻia ai no ka hoʻonaninani.

szgdf (42)
szgdf (43)
szgdf (44)
szgdf (45)
szgdf (46)

Noho ʻo Swan, 1958

Mea hoʻolālā |ʻO Arne Jacobsen

ʻO Swan Chair kahi mea hana maʻamau i hoʻolālā ʻia e Jacobson no ka Royal Hotel o Scandinavian Airlines ma ke kikowaena o Copenhagen i ka hopena o 1950s.ʻO kā Jacobson hoʻolālā he ʻano kiʻi kiʻi ikaika a me ka ʻōlelo hoʻohālike organik, hoʻohui ia i ke ʻano manuahi a me ka maʻalahi a me nā hiʻohiʻona kuʻuna o ka hoʻolālā Nordic a hana i ka hana nona nā hiʻohiʻona ʻelua o ke ʻano kupaianaha a me ke ʻano piha.

ʻO ia ʻano hoʻolālā maʻamau i kēia mau lā.ʻO ka noho Swan ke ʻano o ke ʻano o ke ola a me ka ʻono.

szgdf (47)
szgdf (48)

Ka manawa hoʻouna: Dec-16-2022
,
WhatsApp kamaʻilio pūnaewele!