10 nofoa masani e manumalo i le lalolagi

Na fesili se tasi i se tagata na faia se fale: o le fea e te suia pe afai e te manaʻo e sui le atemosifia o le potu e naʻo le suia o se meafale e tasi?Tali a le mamanu: nofoa

Nofoa Panton 1960

Tufuga |Verner Panton

O le Nofoa Panton o le mamanu sili ona taʻutaʻua a Verner Panton, o le faʻataʻitaʻiga Danimaka sili ona malosi, e fiafia e faʻataʻitaʻi i lanu ma mea.Fa'aosofia i pakete palasitika fa'aputu, o lenei nofoa Tenimaka, na faia i le 1960, o le nofoa palasitika muamua lea a le lalolagi na faia i le vaega e tasi.Mai le maʻitaga, mamanu, suʻesuʻega ma atinaʻe, i le gaosiga tele, etoeitiiti atoa le 12 tausaga, matua fa'aletonu.

szgdf (1)
szgdf (2)

O le tele o Panton o loʻo taoto i luga o le mea moni na ia mafaufau i le faʻaaogaina o uiga o mea palasitika, lea e faʻamalosi ma malleable.O le mea lea, o le nofoa Panton e le manaʻomia ona faʻapipiʻiina e pei o isi nofoa, ma o le nofoa atoa e naʻo se vaega, o mea uma e faia i le mea lava e tasi.O le fa'ailoga fo'i lea o le mamanu o le nofoa ua ulufale i se tulaga fou.O le tele o lanu ma le matagofie streamline foliga mamanu e foliga faigofie le nofoa atoa ae le faigofie, o le mea lea, o le nofoa Panton foi ei ai le talaaga o "le pito sili ona sexy nofo toatasi i le lalolagi".

szgdf (3)
szgdf (4)

O le nofoa Panton o loʻo i ai se laiga ma foliga agalelei, ma se ituaiga o lalelei ma lelei le lalelei, o lona faʻalelei ma le matagofie o foliga e fetaui lelei ma le tino o le tagata, o nei mea uma na avea ai le nofoa Panton ma se suiga fou i le tala faasolopito o meaafale faʻaonaponei.

szgdf (5)
szgdf (6)
szgdf (7)

O lo'o tu'ufa'atasia i le lu'iina o tu ma aga, e su'e i taimi uma e Panton mea fou ma faiga.O galuega a Mr. Panton e tamaoaiga i lanu, foliga matagofie ma tumu i lagona o le lumanaʻi, ma e iai se vaʻaiga mamao i le fatufatuaʻi, foliga ma le faʻaogaina o lanu.O le mea lea, ua lauiloa foi o ia o le "tagata sili ona fatufatuaʻi i le 20th seneturi".

PomuSmeafaigaluega

Tufuga |Stefano Giovannoni

Fai mai nisi tagata o le mamanu a Giovannoni o loʻo i ai se ituaiga o faatosinaga faʻapitoa, o ana mamanu o loʻo i le lalolagi atoa, e mafai ona vaʻaia i soo se mea, ma o loʻo tuʻia, suia olaga o tagata, o lea, ua lauiloa ai o ia o le "Italian national treasure designer".

szgdf (8)
szgdf (9)

O le Nofoa Bombo o se tasi lea o ana galuega ua lauiloa, ua matua lauiloa ma ua kopiina i le lalolagi atoa.O laina fa'amalosi ma lapotopoto, foliga tioata fa'ama'i, fa'aaliga manino o lo'o manatua pea i mafaufau o tagata.O Stefano Giovannoni o loʻo faʻatinoina foi lana lava filosofia mamanu: "o oloa o manatuaga o lagona ma le olaga".

Giovannoni talitonu o le mamanu moni e paʻi i le loto, e tatau ona mafai ona faʻaalia lagona, manatua manatuaga ma tuʻuina atu mea e ofo ai tagata.E tatau i se tagata mamanu ona faʻaalia lona lalolagi faaleagaga e ala i ana galuega, ma sa ou taumafai e fesoʻotaʻi ma lenei lalolagi e ala i aʻu mamanu.

szgdf (10)
szgdf (11)

"O manaʻoga ma manaʻoga o tagata faʻatau o matua ia o la tatou mamanu mamanu".

"O loʻu taua e le naʻo le tuʻuina atu i le lalolagi o se nofoa sili poʻo se ipu fualaau 'aina mataʻina, ae tuʻuina atu i tagata faʻatau se lamu i luga o le olaga aoga i luga o se nofoa sili."

—— Giovannoni

Nofoa o Barcelona,1929

Tufuga |Mies van der Rohe

Na faia e le tagata Siamani mamanu Mies van der Rohe.O Mies van der Rohe o le peresitene lona tolu o le Bauhaus, ma o le tala lauiloa i liʻo mamanu "Less is more" na ia fai mai ai.

O lenei nofoa lapo'a e fa'ailoa manino mai ai fo'i se tulaga mamalu ma mamalu.O le Pavilion Siamani i le World Expo o le galuega sui a Mies, ae ona o le tulaga tulaga ese o le mamanu o le fausiaina, e leai ni meaafale talafeagai e fetaui ma ia, o lea, sa tatau ai ona ia mamanuina faapitoa le Nofoa Barcelona e faʻafeiloaʻi ai le Tupu ma le Masiofo.

szgdf (12)
szgdf (13)

O lo'o lagolagoina e se fa'alava uamea fa'alava fa'alava, ma lua pa'u pa'u fa'afa'afa'afa e fai i luga o le nofoa (aluga) ma tua.O le mamanu o lenei nofoa o Barcelona na mafua ai se lagona i lena taimi, ma o lona tulaga e tutusa ma se mea e maua ai.

Talu ai ua mamanuina mo le aiga tautupu, o le tulaga mafanafana e matua lelei lava.O le lattice paʻu paʻu moni e faʻapitoa ona faia i lima lima 'oti paʻu ufiufi i luga o le maualuga-density foam, lea e fausia ai se faʻatusatusaga malosi pe a faʻatusatusa i le vae vae o le nofoa, ma avea ai le nofoa Barcelona e sili atu le mamalu ma le matagofie ma avea ma faʻailoga o le tulaga. ma le mamalu.O lea, sa lauiloa o le Rolex ma Rolls-Royce i totonu o nofoa i le 20th seneturi.

szgdf (15)
szgdf (14)

Louis Ghost Chair, 2002

Tufuga |Phillippe Starck

szgdf (16)

O Philippe Starck, o le na amata faia le mamanu mo totonu o fale kalapu i Pale, ma lauiloa mo meafale ma teuteuga e faia i le palasitika manino e taʻua o Lucite.

szgdf (17)
szgdf (18)

O le tuʻufaʻatasia o lenei foliga masani ma mea faʻaonaponei faʻaonaponei e mafai ai ona tuʻufaʻatasia le nofoa o le agaga i soʻo se sitaili mamanu, e pei lava o le pyramid tioata i luma o le Louvre, o loʻo faʻamatalaina le talafaasolopito ma susulu le malamalama o lenei vaitau.

szgdf (19)
szgdf (20)
szgdf (21)

Ia Fepuari 2018, na avea ai le Louis Ghost Chair ma "Queen's Chair" o Elizabeth II o le United Kingdom i Lonetona Fashion Week.

Nofoa Diamond, 1952

Tufuga |Harry Bertoia

Na faia e le fa'atagata o Harry Bertoia, e lauiloa o Diamond Chair.Ma e le gata e foliga pei o se taimane, ae pei foi o se taimane e ausia ai le ausia o le "tasi Nofoa tumau e faavavau", ua avea ma se faatau sili ona lelei i le taimi ua mavae afa seneturi, e le taitai ona tuai.O le mea lea, ua lauiloa o le "tagata faʻatagata matagofie" e tagata.

szgdf (22)
szgdf (23)
szgdf (24)
szgdf (25)
szgdf (26)
szgdf (27)
szgdf (28)

o le gaosiga o ata o le nofoa Taimane

O le fausaga e foliga mai e matua masani lava ma lamolemole, ae o le gaosiga e matua fiu.O fasi u'amea ta'itasi e fa'afeso'ota'i lima, ona uelo lea ta'i tasi ina ia o'o atu i a'afiaga o le tautala ma le mautu.

szgdf (29)

I le tele o tagata aoina e fiafia i ai, o le Diamond Chair e le gata o se nofoa, ae o se mea teuteu i totonu o le fale.E ueloina mai se mata uamea, ma e malosi lona lagona o le faʻatagata.O le mamanu gaogao e pei o le ea ma faʻapipiʻi atoatoa i le avanoa.O se galuega faatufugaga atoatoa.

Eames Lounge Nofoa ma Ottoman, 1956

Tufuga |Charles Eames

O le nofoa nofoa Eames na afua mai i suʻesuʻega o plywood faʻapipiʻiina e ulugaliʻi Eames, ma sa mafai foi ona faʻamalieina le manaʻoga masani o nofoa malolo maualuga i le potu malolo o tagata.

szgdf (30)
szgdf (33)
szgdf (31)
szgdf (32)

O le nofoa nofoa Eames sa lisiina i se tasi o Fuafuaga Sili i le Lalolagi i le 2003, ma i le ICFF i le 2006, o se oloa mataʻutia ma feilafi, ma manumalo ai i le Academy Award ma avea ma meaalofa o le aso fanau o le taʻutaʻua ata tifaga Billy Wilder. .O le nofoalii fo'i lea o le tatou tama'ita'i sili o Jay Chou, ma o se meafale fo'i i totonu o le fale o le to'alua a le atunu'u o Wang Sicong.

Butterfly Stool, 1954

Tufuga |Sori Yanagi

O le Butterfly Stool na mamanuina e le matai o fale gaosi oloa Iapani Sori Yanagi i le 1956.

O lenei mamanu o se tasi lea o galuega sili ona manuia a Sori Yanagi.O se fa'ailoga o oloa fa'aonaponei a Iapani, ae o se ata fa'atusa o tu ma aga i Sasa'e ma Sisifo.

O se nofoa Pepe e fai ma sui o Iapani.Talu mai lona tatalaina i le 1956, ua matua viia uma i Iapani ma fafo, ma o se aoina tumau e MOMA i Niu Ioka ma le Center Pompidou i Pale.

szgdf (34)
szgdf (35)

Na feiloai Mr. Sori ia Mr. Kanzaburo i se inisitituti fafie i Sendai i lena taimi ma amata ai ona suʻesuʻeina le plywood molding.O lenei nofoaga o loʻo muamua atu i Tiantong fafie.

O le mamanu tu'ufa'atasia galuega ma meataulima masani i lenei plywood Butterfly Stool, e matua tulaga ese lava.E le fa'aaogaina so'o se sitaili papalagi, ma o le fa'amamafaina o fafie e atagia mai ai le fiafia fa'aSapani masani i mea fa'anatura.

I le 1957, na manumalo ai le Butterfly stool i le faailoga lauiloa "Golden Compass" i Milan Triennial Design Competition, o le uluai mamanu o oloa gaosi oloa a Iapani i le fanua mamanu faavaomalo.

Tiantong woodworking fa'aofiina plywood fau faiga fa'atekonolosi e tipi fafie i fasi pepa manifinifi.O le tekonolosi o le oloina o mea faigaluega mamafa ma le vevela o se mea sili ona taʻutaʻua tekinolosi tau pisinisi i lena taimi, lea na faʻaleleia atili ai uiga o fafie ma le atinaʻeina o meaafale.

szgdf (36)
szgdf (37)

Fa'amauina e feso'ota'iga e tolu o le puipui apamemea, ma le auala matagofie ma faigofie e fa'aalia ai le matagofie ma le manino o le Oriental minimalist aesthetics, ma fa'aalia ai le a'afiaga o le mama, lalelei ma le chic e pei o se pepe, lea e malepe ai le faiga o meaafale muamua.

Nofoa'i Vae 3, 1963

Tufuga |Hans J·Wegner

Fai mai Wegner: "Ua lava le mamanuina o se nofoa lelei se tasi i le olaga atoa ... Ae e matua faigata lava".Ae o lona faʻamalosi i le faia o se nofoa atoatoa na mafua ai ona tuʻuina atu lona olaga atoa i le mamanu o nofoa ma faʻaputuina le silia ma le 500 galuega.

szgdf (38)

O auala nei e soli tulafono e 2 e ala i le aveeseina o lima ma le faʻalauteleina o le nofoa nofoa e maua ai se avanoa lautele mo le tele o nofoa faʻalelei.O pito laititi e lua o le a matua opoina tagata i totonu ma maua ai e tagata se lagona sili o le saogalemu i le loto.

O lenei nofoa Shell masani e leʻi tupu i le po.Ina ua tu'uina atu i le Copenhagen Furniture Fair i le 1963, na maua ai ni iloiloga lelei ae leai se fa'atauga fa'atau ona na taofia le gaosiga i se taimi ina ua uma le fa'aaliga.Seia oo i le 1997, faatasi ai ma le alualu i luma o tekinolosi, falegaosimea fou ma tekinolosi fou e mafai ona pulea lelei le tau o le gaosiga, o lenei nofoa Shell na toe aliali mai i mata o tagata, ma na manumalo ai i le tele o faailoga mamanu ma tagata faatau.

szgdf (39)
szgdf (40)
szgdf (41)

O lenei oloa na mamanuina e Wegner o le na faʻaaogaina le lelei o le plywood i le ogaoga, naʻo le faʻaaogaina o vaega e tolu, o lea, na taʻua ai "nofoa atigi vae tolu".O le faʻaogaina o fafie e ala i le ausa-pressurizing e tuʻuina atu ai i le nofoa se pupuni matagofie e foliga mai o se ataata.

O le nofoa atigi vae tolu ua faaigoaina o le "Smile Chair" ona o le matagofie o lona pito i luga, e pei o se ataata mafanafana.O ona foliga ataata o loʻo faʻaalia ai se uiga faʻafefeteina tulaga tolu, e pei o se apaʻau mama ma lamolemole o loʻo tautau i luga o le ea.O lenei nofoa atigi e tele lanu, ma o ona pupuni matagofie e 360 ​​° e aunoa ma ni tulimanu oti.

Nofoa fuamoa, 1958

Tufuga |Arne Jacobsen

O lenei nofoa fuamoa, lea e aliali soo i nofoaga paganoa eseese, o le matai sili lea a le matai mamanu meaafale Tenimaka - Jacobsen.O lenei nofoa fuamoa e musuia e le nofoa o le matua, ae o le malosi o le afifi e le malosi tele e pei o le nofoa matua ma e sili atu le lautele.

Na faia i le 1958 mo le lobby ma le faʻafeiloaʻiga o le Royal Hotel i Copenhagen, o lenei nofoa Egg o se galuega faʻatusa o meaafale Danimaka i le taimi nei.E pei o le nofoa matua, o lenei nofoa Egg o se nofoa lelei mo le malolo.Ma e matua'i lalelei ma matagofie a'o fa'aaogaina mo teuteuga.

szgdf (42)
szgdf (43)
szgdf (44)
szgdf (45)
szgdf (46)

Nofoa Swan, 1958

Tufuga |Arne Jacobsen

Swan Chair o se meaafale masani na mamanuina e Jacobson mo le Royal Hotel o Scandinavian Airlines i le ogatotonu o Copenhagen i le faaiuga o le 1950s.O le mamanu a Jacobson o loʻo i ai se foliga faʻatagata malosi ma le gagana faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, e tuʻufaʻatasia ai le faʻaogaina o le faʻatagata saoloto ma lamolemole ma uiga masani o le Nordic design ma faʻaalia ai le galuega e lua foliga o le tino uiga ese ma le fausaga atoatoa.

O sea mamanu masani o loʻo i ai pea se lalelei mataʻina i aso nei.O le nofoa o le Swan o le faʻataʻitaʻiga lea o le mafaufau ma le tofo o le olaga.

szgdf (47)
szgdf (48)

Taimi meli: Tes-16-2022
;
WhatsApp Online Chat!